nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Wie zijn wij?

Nadat wij op 2 oktober 1984 onze viswinkel opende aan de Dijk 48 te Enkhuizen, moesten we al snel, wegens een gebrek aan verwerkingsruimte, op zoek naar een geschikte locatie voor meer verwerkingsruimte. Wij vonden die aan de Zoutketen 51 op Industrieterrein Krabbersplaat te Enkhuizen.

In juni 1986 konden we aan de slag in onze nieuwe bedrijfsruimte, en eindelijk konden we onze eigen paling gaan roken, die we dan weer via onze winkel verkochten. Steeds meer zijn wij ons toen gaan specialiseren in het verwerken en produceren van paling, waarbij IJsselmeeraal bij ons altijd op no. 1 stond.

Nadat wij in die jaren steeds intensiever met Hansen Vis BV uit Enkhuizen gingen samenwerken, kwam daar ook kweekpaling en Deense paling bij. In die jaren zijn wij ook langzaam begonnen met het fileren van paling.

In de eerste jaren was dat puur voor eigen verkoop in onze winkel. In de jaren erna kwamen wij in contact met de firma's Joh. Kok & Zn. en Klaassen BV, beide uit Harderwijk. In die tijd maakte wij vooral de paling schoon voor beide bedrijven, zoals bv de paling die dagelijks vers word aangevoerd uit Ierland. Doordat wij via deze contacten dagelijks een verse aanvoer van diverse soorten aal binnenkregen, IJsselmeeraal kochten we zelf via de Enkhuizer visafslag, konden we ons ook zelf meer gaan richten op de detailhandel. Onze markt heeft zich vooral toegespitst op de detailhandelaren in Volendam en Amsterdam.

De laatste jaren zijn wij ons ook langzamerhand wat meer gaan toeleggen op de groothandel. Mede door de overname van K & K Paling en Zalm uit Harderwijk 2009, was het voor ons logistiek makkelijker om ook het zuiden van het land te gaan bereiken. Sindsdien concentreren wij ons daar volledig op. Dikwijls krijgen wij tegenwoordig ook verzoeken om onze producten te gaan verkopen via diverse supermarkten, maar daar zien wij absoluut geen heil in. Naar onze mening word kwaliteit verkocht via de Visspecialist, en niet via een supermarkt. Ons idee is, een fiets koop je ook niet bij de bakker.

Daarom worden al onze producten nog op ambachtelijke wijze verwerkt en gerookt.

Mede door de toename van het thuisroken kregen wij steeds meer de vraag of wij onze producten ook kunnen en willen opsturen. Dus vandaar deze webshop.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.